Ingredienser
150 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
100 g choklad
200 g riven butternutpumpa
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1 msk färskpressad apelsinsaft
rivet apelsinskal
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa smör och de två sockersorterna poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Smält chokladen över ett vattenbad och ställ åt sidan för att svalna.
Riv pumpan och blanda ner i smörblandningen. Vänd ner den smälta chokladen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel och vänd ner i smeten.
Smöra en sockerkaksform och häll i smeten. Jämna ut ytan med en slickepott.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna cirka 10 minuter. Vänd kakan på ett galler och låt svalna ytterligare. Lägg över en handduk.
Gör glasyren genom att blanda florsocker och färskpressad apelsinsaft. Dekorera kakan när den är helt sval.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.