Chokladbiskvier

Härliga chokladdoppade klassiker med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten. Naturligt glutenfri.

cirka 30 stycken

Betyg (85 st)

Sätt betyg

Ingredienser

400 g mandelmassa
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 äggvitor

Fyllning
300 g smör 
2 1/4 dl Dansukker Florsocker
2 1/2 msk kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor

Smaksättning
3 msk Nescafé + 1 1/2 msk hett vatten eller
1-2 msk konjak, punch eller rom eller
rivet skal av 1 apelsin, gärna obesprutad

Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett

Instruktioner

Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter innan chokladbiskvierna gräddas mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt kallna på plåten.

Rör smör, florsocker, kakao och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?