Ingredienser
400 g mandelmassa
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 äggvitor
Fyllning
300 g smör
2 1/4 dl Dansukker Florsocker
2 1/2 msk kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor
Smaksättning
3 msk Nescafé + 1 1/2 msk hett vatten eller
1-2 msk konjak, punch eller rom eller
rivet skal av 1 apelsin, gärna obesprutad
Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett
Instruktioner
Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter innan chokladbiskvierna gräddas mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt kallna på plåten.
Rör smör, florsocker, kakao och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ chokladbiskvierna i frysen i 15 minuter. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!