Chokladcookies med cheesecake

Mustig och krispig choklad möter en mjuk, krämig cheescakefyllning! En Cookie 2.0 som får både smaklökar och tomtenissar att jubla.

12 st

PT1H

1,5 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Cheececakefyllning
130 g färskost 
1/2 dl Dansukker Florsocker 
1 tsk Dansukker Vaniljsocker 

Chockladcookies 
125 g smör, rumstempererat 
2 1/2 dl Dansukker Farinsocker 
1 ägg 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 dl kakao 
1/2 tsk bikarbonat 
1 krm salt 
100 g mörk choklad

Instruktioner

Blanda snabbt ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen. Rör så lite som möjligt. Använd 2 skedar och skopa upp 12 klickar cheesecakefyllning, så runda som möjligt, på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen 1 timme.

Gör chokladcookies. Blanda smör och farinsocker i en skål. Tillsätt ägg och rör om.

Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten, rör om lite till. Grovhacka chokladen och vänd ner. Rör snabbt ihop till en jämn deg. 

Låt vila i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C, under- och övervärme.

Ta ut kakdegen och fördela till 12 bollar som väger ca 50 gram. Fyll varje boll med en klick fryst cheesecake och rulla rund. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ha mellanrum mellan kakorna.

Grädda mitt i ugnen ca 12-15 min.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.