Chokladtryffel med stjärnanis

En krämig chokladtryffel med stjärnanis, en riktig klassiker till jul. Smaken av stjärnanis ger chokladtryffeln en härlig smakvariation.

50 stycken

30 minuter

Betyg (38 st)

Ingredienser

200 g mjölkchoklad
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
3 st stjärnanis
3 msk Dansukker Ljus Sirap
Kakao

Instruktioner

Klä en form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper.
Hacka chokladen.
Värm upp vispgrädden tillsammans med stjärnanisen så att den nästan kokar, ta från plattan och låt vila 5 minuter.
Värm upp grädden igen och rör ner den hackade chokladen och sirapen. Ta ur stjärnanisen.
Häll ner smeten i den pappersklädda plåten.
Täck med plastfolie och låt stå minst 24 timmar i kylskåp.
Skär upp i 50 – 60 bitar och pudra över kakao.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.