Cookiesandwich

12 stycken 1 1/2 timme + 5 timmar
En cookiesandwich är det bästa av två världar, för varför välja mellan kaka och glass när du kan få båda? Denna cookiesandwich är perfekt för en paus i solen.
Cookiesandwich
Betyg: (29st)

Ingredienser

    Vaniljglass

    • 8 äggulor
    • 1 1/2–2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 4 dl mjölk
    • 3 dl vispgrädde
    • 2 dl Dansukker Glykossirap

    Cookies

    • 1 dl mandel
    • 1 dl hasselnötter
    • 100 g mörk choklad
    • 230 g smör, rumstempererat
    • 3 1/2 dl Dansukker Farinsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 ägg
    • 5 1/2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 tsk bikarbonat

    Sätt ugnen på 190 °C.

    Finhacka mandel, hasselnötter och choklad, ställ åt sidan. Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker fluffigt och tillsätt ägget.

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner i smörblandningen. Tillsätt nötterna och chokladen.

    Dela degen i 45 bitar och rulla till kulor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till kulorna ordentligt. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

    Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker i en skål.

    Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen.

    Sila genom finmaskig sil. Låt smeten svalna. Kör blandningen i glassmaskin eller häll glassen i en avlång form, ca 18x25 cm och ställ in i frysen i minst 5 timmar.

    Ta ut vaniljglassen och stansa ut runda glassbitar. Lägg glassbitarna mellan två cookies och ställ i frysen ytterligare några tim.

    Tips: De cookies som blir över kan frysas in och serveras till sommarfikat.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker