Cupcakes med passionsfruktspannacotta

12 st
Påsken närmar sig och varför inte skoja till det med lite påskiga cupcakes? Dekorerade med kaninöron och rosetter i sockerpasta. Supergulliga!
- Recept Peter Dahlberg
Cupcakes med passionsfruktspannacotta
Betyg: (2st)

Ingredienser

    MUFFINS

    • 3 dl vetemjöl (180 g)
    • 1 1/2 tsk bakpulver
    • 2 tsk Vaniljsocker från Dansukker
    • 125 g mjukt smör
    • 1 1/2 dl ljust Muscovadorörsocker från Dansukker (120 g)
    • 3 ekologiska ägg
    • 1 nypa flingsalt
    • 3/4 dl mjölk (75 g)
    • skalet från 1 ekologisk citron

    PANNACOTTA

    • 4 passionsfrukter
    • 5 dl ekologisk vispgrädde (500 g)
    • 1 1/2 dl Gelesocker multi från Dansukker (150 g)
    • 2 tsk Vaniljsocker från Dansukker

    • ev. 50 g sockerpasta till dekor
    • färgpasta

    1. MUFFINS: Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver och Vaniljsocker i en skål. Låt stå.
    3. Vispa smör och Muscovadorörsocker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt saltet.
    4. Vänd ner lite av mjölblandningen i taget varvat med mjölken. Tillsätt rivet citronskal.
    5. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuters. Låt svalna helt.
    6. PANNACOTTA: Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet i en kastrull. Värm upp och mosa med en sked eller visp. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil för att komma åt saften. Låt svalna.
    7. Värm upp grädden tillsammans med Gelesocker Multi och Vaniljsocker. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt passionsfruktssaften. Häll upp i en skål och täck ytan med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen.
    8. Färga sockerpastan i olika färger. Kavla ut sockerpastan tunt och stansa eller skär ut öron och rosetter. Låt torka på hushållspapper.
    9. Vispa upp pannacottan med en elvisp i 5 minuter. Fyll en spritspåse, med valfri tyll, med pannacotta. Spritsa pannacottan på muffinsen. Dekorera med sockerpasta.