Dianas sommardessert

Dianas sommardessert har allt en dessert behöver. Gör en chokladmousse, färskostkräm, marinerade jordgubbar och toppa med kex. Njut av sommarens dessert!

4 portioner

2 timmar

Betyg (75 st)

Ingredienser

Chokladmousse
150 g mörk choklad
4 msk Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
3 ägg, separerade

Färskostkräm
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk Lemoncurd

Marinerade jordgubbar
2 dl jordgubbar
limeskal och saft från 1 lime, gärna obesprutad
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Tillbehör
6–8 st Digestivekex

Instruktioner

Chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt sirap.
Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
Vispa äggulorna lätt och rör ner i chokladen.
Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.

Färskostkräm
Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.

Marinerade jordgubbar
Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med sirap.

Montering
Smula digestivekexen. Varva mousse, färskostkräm, bär och smulade digestivekex i glasen. Avsluta med bär på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.