Dianas sommardessert

Dianas sommardessert har allt en dessert behöver. Gör en chokladmousse, färskostkräm, marinerade jordgubbar och toppa med kex. Njut av sommarens dessert!

4 portioner

PT1H

2 timmar

Betyg (78 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chokladmousse
150 g mörk choklad
4 msk Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
3 ägg, separerade

Färskostkräm
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk Lemoncurd

Marinerade jordgubbar
2 dl jordgubbar
limeskal och saft från 1 lime, gärna obesprutad
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Tillbehör
6–8 st Digestivekex

Instruktioner

Chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt sirap.
Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
Vispa äggulorna lätt och rör ner i chokladen.
Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.

Färskostkräm
Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.

Marinerade jordgubbar
Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med sirap.

Montering
Smula digestivekexen. Varva mousse, färskostkräm, bär och smulade digestivekex i glasen. Avsluta med bär på toppen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.