Ingredienser
Chokladmousse
150 g mörk choklad
4 msk Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
3 ägg, separerade
Färskostkräm
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk Lemoncurd
Marinerade jordgubbar
2 dl jordgubbar
limeskal och saft från 1 lime, gärna obesprutad
2 msk Dansukker Ljus Sirap
Tillbehör
6–8 st Digestivekex
Instruktioner
Chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt sirap.
Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
Vispa äggulorna lätt och rör ner i chokladen.
Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.
Färskostkräm
Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.
Marinerade jordgubbar
Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med sirap.
Montering
Smula digestivekexen. Varva mousse, färskostkräm, bär och smulade digestivekex i glasen. Avsluta med bär på toppen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.