Ingredienser
Rabarber
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
Kaka
2 dl mjölk
50 g smör
4 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Glasyr
125 g smör
2 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kokosflingor
1/2 dl mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Skölj och hacka rabarbern i bitar. Blanda rabarbern och potatismjöl i en skål. Ställ åt sidan.
Koka upp mjölk och smör, låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Tillsätt mjölkblandingen och rör smeten jämn.
Häll smeten i en smord bakform, cirka 24x30 cm och strö över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Gör under tiden glasyren. Smält smör i en kastrull tillsammans med farinsocker, sirap, grädde, kokosflingor och mandelspån.
Ta ut kakan ur ugnen och höj temperaturen till 225 °C. Bred glasyren över kakan och ställ tillbaka i övre delen av ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.