En blåbärsdröm - Recept

En blåbärsdröm

cirka 20-30 bitar 1,5 timme
En helt ljuvlig blåbärsdröm. Som en lemon bar fast med smak av blåbär. En krämig blåbärsfyllning på en spröd mördeg är galet gott.
En blåbärsdröm
Betyg (50st)

Ingredienser

    Botten

    • 220 g smör
    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 3 1/2 dl vetemjöl
    • 1 äggula
    • skal av en 1/2 citron, gärna obesprutad

    Fyllning

    • 150 g blåbärssaft (300 g frysta blåbär)
    • 225 g Dansukker Finkoringt Strösocker
    • 1/2 dl vetemjöl
    • 4 ägg
    • saften av 1/2 citron

    Sätt ugnen på 180 °C.
    Skölj och riv citronskalet. Blanda samman alla ingredienserna till botten och kör till en deg.
    Smörj en rektangulär form cirka 24x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Platta ut degen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna något.
    Tryck under tiden ut saften ur de tinade blåbären genom en sil så att du endast har blåbärssaften kvar. Blanda i citronsaften.
    Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och häll till sist i blåbärssaften och vispa till en slät fyllning. Häll fyllningen över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i mindre bitar och pudra gärna på lite florsocker.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;