Enkel bärkrisp

Världens enklaste paj med bärkrisp. Syrliga bär som gifter sig med ett sött och krispigt smultäcke. Havregrynen ger pajen extra krisp.

1 pajform

PT40M

40 minuter

Betyg (66 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 l blandade bär
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
2 dl havregryn
100 g smör rumsvarmt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda bären med rörsocker och vaniljsocker och lägg i en pajform.
Till toppingen, rör ihop muscovado, vetemjöl, kanel och havregrynen.
Tillsätt smöret och blanda ihop till en smulig massa.
Fördela jämt över bären och baka i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills den är gyllene.
Servera pajen varm med hemmagjord vaniljkräm, se recept.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!