Enkel bärkrisp

1 pajform 40 minuter
Enkel bärkrisp
Betyg: (64st)

Ingredienser

  • 1 l blandade bär
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl havregryn
  • 100 g smör rumsvarmt

Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda bären med rörsocker och vaniljsocker och lägg i en pajform.
Till toppingen, rör ihop muscovado, vetemjöl, kanel och havregrynen.
Tillsätt smöret och blanda ihop till en smulig massa.
Fördela jämt över bären och baka i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills den är gyllene.
Servera pajen varm med hemmagjord vaniljkräm, se recept.

Receptet är framtaget av

Dansukker