Fattiga riddare

Fattiga riddare är en klassiker som är god både som mellanmål och till brunchen. Dessutom är det perfekt när man vill ta tillvara på vitt bröd eller vetebröd som blivit för torrt. Servera fattiga riddare tillsammans med grädde och hemmagjord sylt eller ringla lite sirap på.

6 portioner

30 minuter

Betyg (122 st)

Ingredienser

2 ägg
1/2 dl mjölk
6 skivor valfritt bröd/vetelängd
smör
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 tsk kanel

Topping
2 dl vispgrädde
hemgjord sylt
Dansukker Ljus Sirap

Instruktioner

Vispa upp ägg och mjölk. Skär brödet till trekanter.

Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek på hög värme i smör i en stekpanna. Sänk värmen, stek några minuter och vänd trekanterna lite då och då.

Blanda under tiden socker och kanel på en tallrik.

Doppa brödskivorna i sockerblandningen och servera med grädde och hemgjord sylt eller ringla sirap på.

Tips. Fattiga blir rika. Byt ut brödet mot skivad vetelängd eller surdegsbröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.