Fattiga riddare
Fattiga riddare är en klassiker som är god både som mellanmål och till brunchen. Dessutom är det perfekt när man vill ta tillvara på vitt bröd eller vetebröd som blivit för torrt. Servera fattiga riddare tillsammans med grädde och hemmagjord sylt eller ringla lite sirap på.
Ingredienser
2 ägg
1/2 dl mjölk
6 skivor valfritt bröd/vetelängd
smör
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 tsk kanel
Topping
2 dl vispgrädde
hemgjord sylt
Dansukker Ljus Sirap
Instruktioner
Vispa upp ägg och mjölk. Skär brödet till trekanter.
Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek på hög värme i smör i en stekpanna. Sänk värmen, stek några minuter och vänd trekanterna lite då och då.
Blanda under tiden socker och kanel på en tallrik.
Doppa brödskivorna i sockerblandningen och servera med grädde och hemgjord sylt eller ringla sirap på.
Tips. Fattiga blir rika. Byt ut brödet mot skivad vetelängd eller surdegsbröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.