Fattiga riddare

Fattiga riddare är en klassiker som är god både som mellanmål och till brunchen. Dessutom är det perfekt när man vill ta tillvara på vitt bröd eller vetebröd som blivit för torrt. Servera fattiga riddare tillsammans med grädde och hemmagjord sylt eller ringla lite sirap på.

6 portioner

30 minuter

Betyg (144 st)

Ingredienser

2 ägg
1/2 dl mjölk
6 skivor valfritt bröd/vetelängd
smör
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 tsk kanel

Topping
2 dl vispgrädde
hemgjord sylt
Dansukker Ljus Sirap

Instruktioner

Vispa upp ägg och mjölk. Skär brödet till trekanter.

Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek på hög värme i smör i en stekpanna. Sänk värmen, stek några minuter och vänd trekanterna lite då och då.

Blanda under tiden socker och kanel på en tallrik.

Doppa brödskivorna i sockerblandningen och servera med grädde och hemgjord sylt eller ringla sirap på.

Tips. Fattiga blir rika. Byt ut brödet mot skivad vetelängd eller surdegsbröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.