Fikongrottor

cirka 20 stycken 50 minuter
Fikongrottor
Betyg: (5st)

Ingredienser

  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Fikonmarmelad

Sätt ugnen på 200 °C.

Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smörblandningen.

Dela upp degen i 20 små muffinsformar och tryck ett litet hål i degen med mjölat finger.

Fyll hålet med fikonmarmelad.

Grädda i nedre delen av ugnen i 14-16 minuter tills de fått fin färg. Ta ut kakorna och låt de svalna.

Receptet är framtaget av

Dansukker