Ingredienser
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg Dansukker Svenskt Strösocker
50 g citronsyra
Instruktioner
Skölj blomklasarna. Lägg blommorna i en hink eller stor skål. Skölj citronerna noga och skiva dem tunt. Lägg citronskivorna på blommorna.
Koka upp vattnet, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Rör i citronsyran. Häll den heta vätskan över blommor och citroner.
Täck över hinken/skålen och låt stå kallt i 3 dygn. Häll upp saften i en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp eller frys saften.
Tips
Du kan även tillsätta en kanelstång eller 1 msk riven färsk ingefära för att få en smakbrytning på saften.
Fläderblommorna kan bytas ut mot syrenblommor eller svarta vinbärsblad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.