Frusen glasspaj

cirka 8 portioner
Frusen glasspaj
Betyg: (7st)

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 100 g Philadelphia cream cheese
  • 3 dl Dansukker Florsocker
  • 3 äggvitor

Eventuell smaksättning

  • 3/4 dl punsch eller likör
  • 2 dl mixade/mosade bär eller frukt
  • 100 g hackad choklad + 100 g rostade, hackade hasselnötter

Smula digestivekex i botten på en pajform ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ åt sidan. Vispa grädde och vaniljsocker fast i en skål. Rör äggulor, ost och florsocker luftigt i en annan skål. Tillsätt valfri smaksättning om så önskas. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en tredje skål. Blanda först ner den vispade grädden i ostblandningen och vänd därefter försiktigt ner äggvitorna. Häll smeten i formen med de smulade kexen. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Garnera med färsk frukt eller bär, eller lite riven choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker