Ingredienser
12 digestivekex
3 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 äggulor
100 g Philadelphia cream cheese
3 dl Dansukker Florsocker
3 äggvitor
Eventuell smaksättning
3/4 dl punsch eller likör
2 dl mixade/mosade bär eller frukt
100 g hackad choklad + 100 g rostade, hackade hasselnötter
Instruktioner
Smula digestivekex i botten på en pajform ca 23 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ åt sidan. Vispa grädde och vaniljsocker fast i en skål. Rör äggulor, ost och florsocker luftigt i en annan skål. Tillsätt valfri smaksättning om så önskas. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en tredje skål. Blanda först ner den vispade grädden i ostblandningen och vänd därefter försiktigt ner äggvitorna. Häll smeten i formen med de smulade kexen. Ställ i frysen i minst 2 timmar. Garnera med färsk frukt eller bär, eller lite riven choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!