Ingredienser
Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde
Brownie
150 g smör
100 g mörk choklad
2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
2/3 dl kakao
1/4 tsk salt
2 ägg
1 dl vetemjöl
Kolapannacotta
5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 msk kolasås, från recept ovan
1 nypa salt
Hallonpannacotta
100 g hallon, saften
2 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
hallon
kolasås
Karamelliserade popcorn
1 dl popcorn
rapsolja
1 msk smör
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 nypa salt
Instruktioner
Börja med kolasåsen. Blanda socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca 2 minuter, tills det börjar karamellisera eller tjockna lite.
Häll i grädden lite i taget, försiktigt så det inte skvätter. Koka ytterligare ca 4 minuter. Häll upp i en varm väl rengjord glasburk och låt stelna i kylen.
Gör brownien. Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.
Smält smör och tillsätt hackad choklad, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao och salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Smörj en bakform, 10x15 cm, täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Ställ i kylen för att svalna. Skär sedan i ca 3x3 cm bitar.
Gör kolapannacottan. Koka upp grädde, gelésocker, kolasås och salt i en kastrull i 30 sek. Häll upp pannacottan i 6 silikonformar, men inte enda upp, ställ i frysen och ställ i frysen 10 min. Ta ut och tryck ner en browniebit i varje form. Ställ tillbaka i frysen i ca 4 tim.
Gör sedan hallonpannacottan. Tina hallon och pressa genom en finmaskig sil. Häll hallonsaft, grädde och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sek och häll sedan pannacottan i vågiga silikonformar. Ställ i frysen ca 3 tim.
Förbered de karamelliserade popcornen. Poppa popcornen i en kastrull med rapsolja. Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Värmen ska inte vara för hög, då bränns det snabbt. Rör inte om.
Häll sockerblandningen över popcornen och rör om. Häll upp på ett bakplåtspapper och stör över salt. Låt svalna lite och separera sedan popcornen.
Ta ut kolapannacottan och hallonpannacottan ur frysen och ta ur dem ur formarna. Placera en kolapannacotta i mitten av varje tallrik och lägg sedan hallonpannacottan på toppen. Låt stå i kylen ca 20 min för att tina lite. Garnera med kolasås, popcorn och hallon precis innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.