Ingredienser
Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde
Brownie
150 g smör
100 g mörk choklad
2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
2/3 dl kakao
1/4 tsk salt
2 ägg
1 dl vetemjöl
Kolapannacotta
5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 msk kolasås, från recept ovan
1 nypa salt
Hallonpannacotta
100 g hallon, saften
2 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
hallon
kolasås
Karamelliserade popcorn
1 dl popcorn
rapsolja
1 msk smör
2 msk Dansukker Strösocker
1 nypa salt
Instruktioner
Börja med kolasåsen. Blanda socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca 2 minuter, tills det börjar karamellisera eller tjockna lite.
Häll i grädden lite i taget, försiktigt så det inte skvätter. Koka ytterligare ca 4 minuter. Häll upp i en varm väl rengjord glasburk och låt stelna i kylen.
Gör brownien. Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme.
Smält smör och tillsätt hackad choklad, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao och salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Smörj en bakform, 10x15 cm, täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Ställ i kylen för att svalna. Skär sedan i ca 3x3 cm bitar.
Gör kolapannacottan. Koka upp grädde, gelé¬socker, kolasås och salt i en kastrull i 30 sek. Häll upp pannacottan i 6 silikonformar, men inte enda upp, ställ i frysen och ställ i frysen 10 min. Ta ut och tryck ner en browniebit i varje form. Ställ tillbaka i frysen i ca 4 tim.
Gör sedan hallonpannacottan. Tina hallon och pressa genom en finmaskig sil. Häll hallonsaft, grädde och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sek och häll sedan pannacottan i vågiga silikon¬formar. Ställ i frysen ca 3 tim.
Förbered de karamelliserade popcornen. Poppa popcornen i en kastrull med rapsolja. Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Värmen ska inte vara för hög, då bränns det snabbt. Rör inte om.
Häll sockerblandningen över popcornen och rör om. Häll upp på ett bakplåtspapper och stör över salt. Låt svalna lite och separera sedan popcornen.
Ta ut kolapannacottan och hallonpannacottan ur frysen och ta ur dem ur formarna. Placera en kolapannacotta i mitten av varje tallrik och lägg sedan hallonpannacottan på toppen. Låt stå i kylen ca 20 min för att tina lite. Garnera med kolasås, popcorn och hallon precis innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.