Glutenfri smulpaj med rabarber

En härligt god glutenfri smulpaj med rabarber. Blanda ihop smulpajen med bovete, hirsflingor och hasselnötter och strö över rabarberna. Servera med glass.

cirka 8 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

Smuldeg
1 1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl boveteflingor
1/2 dl hirsflingor
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g hackade hasselnötter
100 g smör eller margarin

500 g rabarber i bitar
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 msk potatismjöl

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa. Blanda rabarber och sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Rör i potatismjölet. Häll rabarbern i en smord form. Strö på smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter.

Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.