Glutenfri smulpaj med rabarber - Recept

Glutenfri smulpaj med rabarber

cirka 8 portioner
En härligt god glutenfri smulpaj med rabarber. Blanda ihop smulpajen med bovete, hirsflingor och hasselnötter och strö över rabarberna. Servera med glass.
Glutenfri smulpaj med rabarber
Betyg (0st)

Ingredienser

    Smuldeg

    • 1 1/2 dl majsstärkelse
    • 1/2 dl boveteflingor
    • 1/2 dl hirsflingor
    • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 50 g hackade hasselnötter
    • 100 g smör eller margarin

    • 500 g rabarber i bitar
    • 1 dl Dansukker Vit Sirap
    • 2 msk potatismjöl

    Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa. Blanda rabarber och sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Rör i potatismjölet. Häll rabarbern i en smord form. Strö på smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter.

    Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter eller bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;