Glutenfria tunna pepparkakor

ca 120 st. 1 tim, 20 min.
Baka något som alla kan äta till jul. Våra glutenfria, tunna pepparkakor är gjorda på både glutenfritt mjöl och potatismjöl och passar till julens alla fikastunder.
Glutenfria tunna pepparkakor
Betyg: (55st)

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 tsk kanel, malen
  • 2 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk nejlika, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl potatismjöl
  • 3 1/2 dl glutenfritt mjöl, fin mix

Garnering

  • 75 g mörk choklad

Skålla, skala och finhacka mandeln.

Rör samman smör, farinsocker och sirap. Rör ner kryddorna och mandeln.

Blanda bikarbonat, potatismjöl och det glutenfria mjölet i en skål och rör ner i degen.

Ställ degen i kylskåpet ca 20 min. Ta ut den och lägg den på ett bakbord med lite potatismjöl under. Dela degen i två och rulla till två stänger. Linda i plastfolie och lägg i frysen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175°C.

Skär rullarna i mycket tunna skivor och lägg på plåtar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 min, beroende på hur tunt du skivar kakorna. Låt svalna.

Smält choklad och ringla över kakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker