Grillad bärpaj

Grilla dina bärpajer i sommar både gott och enkelt. Lägg lite bär i foliepapper, blanda en snabb smulpaj och smula på, grilla och servera med kallrörd vaniljkräm.

6 pajer

ca 50 minuter

Betyg (64 st)

Ingredienser

Smulpaj
100 g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker EKO Socker
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
400 g bär

Kallrörd vaniljkräm
2 äggulor
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen. Fördela bär i dubbla folieknyten och toppa med smulpaj. Stäng inte folieknytena helt.

Grilla bärpajerna, gärna på hög temperatur och med lock på grillen i ca 10-15 minuter. Pajerna kan gräddas i små ugnsformar i ugnen på 200°C, varmluft, ca 15-17 minuter.

Gör din egen snabba vaniljkräm. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker poröst. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner.

Servera pajerna tillsammans med vaniljkräm.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.