Grillad bärpaj

Grilla dina bärpajer i sommar både gott och enkelt. Lägg lite bär i foliepapper, blanda en snabb smulpaj och smula på, grilla och servera med kallrörd vaniljkräm.

6 pajer

PT55M

ca 50 minuter

Betyg (205 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Smulpaj
100 g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker EKO Socker
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
400 g bär

Kallrörd vaniljkräm
2 äggulor
1/2 dl Dansukker EKO Socker
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen. Fördela bär i dubbla folieknyten och toppa med smulpaj. Stäng inte folieknytena helt.

Grilla bärpajerna, gärna på hög temperatur och med lock på grillen i ca 10-15 minuter. Pajerna kan gräddas i små ugnsformar i ugnen på 200°C, varmluft, ca 15-17 minuter.

Gör din egen snabba vaniljkräm. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker poröst. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner.

Servera pajerna tillsammans med vaniljkräm.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.