Håkonskakor

Håkonskakor

ca 50 st
Spröda småkakor kallade håkonskakor med en god smak av marsipan med en krispig rörsockerkant. Förbered dagen innan och grädda av innan du serverar.
Håkonskakor
Betyg (12st)

Ingredienser

Dag 1
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
75 g marsipan, grovt riven
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/4 dl vetemjöl

Dag 2
1 ägg
Dansukker Rörsocker Strö

Rör smör och florsocker fluffigt tillsammans med den rivna marsipanen. Tillsätt mjölet och vaniljsockret och rör snabbt ihop till en smidig deg. Ställ degen i kylskåpet en dryg halv timme. Dela därefter degen i fyra delar och gör fyra rullar, ca 5 cm i diameter. Svep in rullarna i plastfolie och förvara i kylskåp till nästa dag.

Vispa ihop ägget och häll upp rörsocker på en stor tallrik. Snurra först rullarna i det uppvispade ägget och därefter i rörsocker. Skär sedan 4–5 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. OBS Inte för tätt då kakorna flyter ut något. Grädda mitt i ugnen i 175° 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;