Hallon Jamtini med citron

Jamtini är en läcker syltcocktail. En hallon jamtini med citron som kommer att få dina gäster att jubla. Servera din jamtini i ett lyxigt glas och dekorera med lime och bär.

15 minuter

Betyg (130 st)

Ingredienser

2 dl hallonsylt, se basrecept
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
Saft från 1 citron
1 dl vatten
1 dl tranbärsjuice
Is
Toppa med Fruktsoda eller sodavatten
Citronverbena (kan uteslutas om det ej finns)
Limeskivor

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en tillbringare och rör om så allt har löst sig.
Lägg rikligt med is i 4 glas och häll jamtinin i glasen.
Toppa med fruktsoda eller sodavatten.
Garnera med citronverbena och limeskivor.

Tips
För en alkoholhaltig drink tillsätt 4 cl vodka/cocktail.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.