Ingredienser
Hallonsylt
500g hallon
4 dl Dansukker Syltsocker
1/2 citron, saften
1 vaniljstång, valfritt
Hallongrottor
200g rumsvarmt smör
1 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
några droppar vaniljessens
1 tsk bakpulver
4-4,5 dl vetemjöl
0,75 dl egenkokt hallonsylt
Instruktioner
Hallonsylt
Koka samman på medelvärme i ca 10 minuter, skumma under tiden. Smaka upp sylten med en urskrapad vaniljstång eller några droppar rosessens om du vill. Häll upp på rengjord och torr burk.
Hallongrottor
Sätt på ugnen på 175°C. Rör samman smör och socker i en bakmaskin eller med elvisp. Droppa i vaniljessens. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd i. Forma samman till en deg.
Dela degen i två bitar och rulla till ca 20 cm långa cylindrar. Dela varje längd i 12 bitar så du har 24 kakor. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ner en tumme i varje kaka. Fyll med hallonsylt och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Recept Elsa Billgren - Elsas Blogg
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!