Hallonkaka

Hallonkaka som smakar som en blandning mellan hallongrottor och ljus kladdkaka, vem kan motstå det?
- Recept Malin Sahlberg
Hallonkaka
Betyg: (6st)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 100 g hallon
  • mandelflagor

Gräddning: 200 grader, ca 15-20 minuter

Smält smöret i en kastrull som ska rymma hela smeten. När smöret är helt smält, ta av kastrullen från spisen. Rör ner Strösocker, mjöl, Vaniljsocker och knäck i äggen. Rör ihop till en slät smet.
Klä en form (typ brödform) med bakplåtspapper (blir enklast om man knölar ihop pappret och blöter det lite innan det läggs i formen) och häll ner smeten. Toppa smeten med hallonen och sedan mandelflagorna. Grädda i mitten av ugnen så kakan får en gyllene färg och blir fast i kanterna men lite kladdig i mitten.
Servera som den är eller varför inte tillsammans med vaniljglass.