Hallonmaränger

Maränger är enkelt att göra och trevligt att servera till många olika desserter. Testa att baka hallonmaränger, underbart gott.

ca 25 stora maränger

ca 1,5 timme

Betyg (6 st)

Ingredienser

75 g hallonsaft (ca 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor (ca 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Florsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 100°C, över- och undervärme. 

Mixa hallon och sila genom en finmaskig sil. Mät upp den silade saften till 75 g och koka tillsammans med 1/2 dl strösocker i en kastrull i cirka 3 minuter. Ställ hallonpurén i kylen för att kallna.

Vispa äggvita till ett skum och tillsätt resten av strösockret. Vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker. Ringla i hallonpurén och använd en slickepott för att marmorera.

Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 50 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och torka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!