Halloween cake pops

Baka din favoritkaka och gör smarriga cake pops, enkelt och rysligt gott! Låt fantasin flöda och skapa dina egna läskiga varelser med hjälp av sockerpasta eller strössel.

Betyg (18 st)

Ingredienser

500g kaka (gärna choklad-, citron- eller morotskaka)
150 g färskost
300 g ljus eller mörk blockchoklad
Träspett  
Sockerpasta till garnering

Instruktioner

Smula ner kakan i en bunke och blanda med färskosten till en smidig deg. Rulla cirka 3 centimeter stora bollar och lägg på en tallrik. Ställ in i frysen i cirka 20 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Ta ut bollarna ur frysen och doppa cirka 1 centimeter av spettet i choklad och stick ner i bollen och låt stelna. Doppa sedan bollarna försiktigt i chokladen och låt rinna av. Ställ in i kylen.

Fladdermus:

Kavla ut sockerpastan cirka 2–3 mm tjock. Rita vingar på ett tjockare papper och använd som mall. Stansa ut vingar, ögon och huggtänder. Forma små horn. Använd resterande smält choklad för att fästa dekorationen på bollarna. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.