Ingredienser
100 g smör eller margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk Marsanpulver
eller 1 1/2 msk potatismjöl och 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin
1-2 msk vatten
hushållsfärg
Instruktioner
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, Marsanpulver och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter.
Blanda samman florsocker, margarin och vatten till en slät smet. Dela glasyren och färga efter önskemål. Garnera kakorna med glasyren. Låt torka. Glasera och garnera efter egen fantasi.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.