Hastbullar

Njut av doft och smak av nybakade bullar på ynka 20 minuter. Saftiga hastbullar är perfekt för oväntat besök eller när sötsuget blir för starkt.

ca 15 bullar

PT25M

ca 20 minuter

Betyg (141 st)

Sätt betyg

Ingredienser

7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 krm salt
75 g smält smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
3 tsk kanel
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö

Pensling
1 ägg

Garnering
Dansukker Svenskt Pärlsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C, över- och undervärme. Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör, mjölk och sirap och rör ihop degen.

Kavla ut degen tunt till en rektangel. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på degen. Rulla ihop och skär upp cirka 2 cm breda bullar. Lägg i bullformar och pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 10–12 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.