Hjortron och Karamellpudding

- Recept Daniel Roos
Hjortron och karamellpudding. En dessert med karamellpudding, hjortronkompott, havreströssel och vispad syrad grädde.

4-6 st

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Karamellpudding
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,5 dl Vispgrädde
1 krm Havssalt
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 st Gelatinblad

Hjortronkompott
1 dl Hjortron
Saft från en halv Citronsaft
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
0,75 dl Dansukker Syltsocker

Havreströssel
1,5 dl Dansukker Farinsocker
100 g Smör
1,5 dl Mjöl
1/2 dl Havregryn

Vispad syrad grädde
1 dl syrade Grädde
½ saft från en halv citron
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 tsk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Metod
Karamellpuddingen

Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.

Hjotronkompott
Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.

Havreströssel
Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.

Vispad syrad grädde
Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?