Ingredienser
Karamellpudding
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,5 dl Vispgrädde
1 krm Havssalt
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 st Gelatinblad
Hjortronkompott
1 dl Hjortron
Saft från en halv Citronsaft
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
0,75 dl Dansukker Syltsocker
Havreströssel
1,5 dl Dansukker Farinsocker
100 g Smör
1,5 dl Mjöl
1/2 dl Havregryn
Vispad syrad grädde
1 dl syrade Grädde
½ saft från en halv citron
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 tsk Dansukker Florsocker
Instruktioner
Metod
Karamellpuddingen
Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.
Hjotronkompott
Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.
Havreströssel
Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.
Vispad syrad grädde
Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.