Karamellpudding
Hjortronkompott
Havreströssel
Vispad syrad grädde
Metod
Karamellpuddingen
Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.
Hjotronkompott
Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.
Havreströssel
Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.
Vispad syrad grädde
Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.
Recept Daniel Roos