Hjortron och Karamellpudding

4-6 st

Betyg (1 st)

Ingredienser

Karamellpudding
1/2 dl Dansukker Strösocker
1,5 dl Vispgrädde
1 krm Havssalt
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 st Gelatinblad

Hjortronkompott
1 dl Hjortron
Saft från en halv Citronsaft
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
0,75 dl Dansukker Syltsocker

Havreströssel
1,5 dl Dansukker Farinsocker
100 g Smör
1,5 dl Mjöl
1/2 dl Havregryn

Vispad syrad grädde
1 dl syrade Grädde
½ saft från en halv citron
½ tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/4 st Vaniljstång
1 tsk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Metod
Karamellpuddingen

Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.

Hjotronkompott
Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.

Havreströssel
Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.

Vispad syrad grädde
Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.

Recept Daniel Roos

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.