Jordgubbsmuffins

12 stycken

Betyg (18 st)

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl flytande margarin
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
3 ägg
1 citron, gärna obesprutad, saft och skal
100 g hackad, vit choklad
1/2 liter (250 g) jordgubbar i bitar

Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
jordgubbar

Instruktioner

Rör samman vetemjöl och bakpulver. Tillsätt margarin, socker, ägg, citronsaft och citronskal. Blanda. Tillsätt choklad och jordgubbar. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Vispa grädden fast tillsammans med vaniljsockret. Skölj jordgubbarna. Spritsa eller lägg på en klick vispad grädde uppe på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.