Jordgubbssorbet

- Recept Malin Sahlberg
Hemmagjord jordgubbssorbet- sommarens bästa glass gör man själv!

Betyg (76 st)

Ingredienser

300 g jordgubbar
20 + 60 g Dansukker Strösocker
10 g Dansukker Glykossirap
60 g vatten

Instruktioner

Mixa jordgubbarna med 20 gram av Strösockret och det blir en slät jordgubbspuré. Koka därefter upp vatten, Strösocker och Glykossirap. Ta av sockerlagen från spisvärmen häll den över jordgubbspurén. Blada ihop allt väl och häll sedan sorbetsmeten i en frystålig burk och täck med lock. Ställ den först i kylskåpet i 3-4 timmar så den kallnar och flytta sedan över den till frysen och frys i minst 12 timmar.

Ta fram sorbeten ca 15 minuter innan servering så den hinner mjukna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.