Jordgubbssylt med lime och basilika

Jag älskar att mysa till det med Scones till frukost och då vill jag ha en god sylt, gärna hemgjord! Jag valde att göra min sylt på sommarens goda jordgubbar och smaksatte med rivet limeskal och färsk basilika! Mums!
- Recept Peter Dahlberg
Jordgubbssylt med lime och basilika
Betyg: (4st)

Ingredienser

  • 300 g färska jordgubbar (eller frysta)
  • 200 g Syltsocker med Pektin från Dansukker
  • rivet skal av 1 ekologisk lime
  • 15 blad färsk basilika

1. Halvera jordgubbarna och koka upp dem tillsammans med Syltsocker. Låt koka i c:a 5 minuter. Skumma ev. av det skum som kan bildas när man värmer upp bär, då håller sig sylten bättre. Gör ett syltprov, genom att lägga en klick sylt på en iskall tallrik (ha en tallrik i frysen). Efter någon minut drar du med skeden genom klicken. Om sylten håller sig delad är den färdig.

2. Tillsätt rivet skal av lime och strimlade basilikablad. Häll upp sylten i en ren burk.

3. Njut till scones, glass eller som tårtfyllning.