Ingredienser
Jordgubbskompott
300 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Mascarponekräm
250 g mascarpone
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Övrigt
2 msk amaretto
2 msk koncentrerad flädersaft
20 savoiardikex
Instruktioner
Börja med att skölja och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Mixa 250 gram och ställ de andra åt sidan. Häll ner de mixade jordgubbarna i en kastrull tillsammans med gelésocker. Låt koka i 1 minut. Låt svalna lite och vänd sedan ner resten av jordgubbarna. Ställ i kylen 1-2 timmar.
Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa grädde i en annan skål och vänd ner i mascarponen.
Blanda amaretto och koncentrerad flädersaft i en djup tallrik. Doppa hälften av kexen en i taget, hastigt i amarettoblandningen på den sockrade sidan och lägg de med vätskan nedåt i en form.
Fördela hälften av mascarponekrämen över kexen och ringla över hälften av jordgubbskompotten. Upprepa en gång till och ringla sist jorgubbskompotten snyggt på toppen.
Täck över formen med plastfolie och ställ i kylen minst 6 timmar eller över natten.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.