Jordgubbstiramisu

8-10 portioner

PT25M

25 min + kyltid

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbskompott
300 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mascarponekräm
250 g mascarpone
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Övrigt
2 msk amaretto
2 msk koncentrerad flädersaft
20 savoiardikex

Instruktioner

Börja med att skölja och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Mixa 250 gram och ställ de andra åt sidan. Häll ner de mixade jordgubbarna i en kastrull tillsammans med gelésocker. Låt koka i 1 minut. Låt svalna lite och vänd sedan ner resten av jordgubbarna. Ställ i kylen 1-2 timmar.

Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa grädde i en annan skål och vänd ner i mascarponen.

Blanda amaretto och koncentrerad flädersaft i en djup tallrik. Doppa hälften av kexen en i taget, hastigt i amarettoblandningen på den sockrade sidan och lägg de med vätskan nedåt i en form.

Fördela hälften av mascarponekrämen över kexen och ringla över hälften av jordgubbskompotten. Upprepa en gång till och ringla sist jorgubbskompotten snyggt på toppen.

Täck över formen med plastfolie och ställ i kylen minst 6 timmar eller över natten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!