Jordgubbstiramisu

8-10 portioner

PT25M

25 min + kyltid

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Jordgubbskompott
300 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mascarponekräm
250 g mascarpone
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Övrigt
2 msk amaretto
2 msk koncentrerad flädersaft
20 savoiardikex

Instruktioner

Börja med att skölja och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Mixa 250 gram och ställ de andra åt sidan. Häll ner de mixade jordgubbarna i en kastrull tillsammans med gelésocker. Låt koka i 1 minut. Låt svalna lite och vänd sedan ner resten av jordgubbarna. Ställ i kylen 1-2 timmar.

Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa grädde i en annan skål och vänd ner i mascarponen.

Blanda amaretto och koncentrerad flädersaft i en djup tallrik. Doppa hälften av kexen en i taget, hastigt i amarettoblandningen på den sockrade sidan och lägg de med vätskan nedåt i en form.

Fördela hälften av mascarponekrämen över kexen och ringla över hälften av jordgubbskompotten. Upprepa en gång till och ringla sist jorgubbskompotten snyggt på toppen.

Täck över formen med plastfolie och ställ i kylen minst 6 timmar eller över natten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.