Ingredienser
Jordgubbskompott
300 g jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Mascarponekräm
250 g mascarpone
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Övrigt
2 msk amaretto
2 msk koncentrerad flädersaft
20 savoiardikex
Instruktioner
Börja med att skölja och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Mixa 250 gram och ställ de andra åt sidan. Häll ner de mixade jordgubbarna i en kastrull tillsammans med gelésocker. Låt koka i 1 minut. Låt svalna lite och vänd sedan ner resten av jordgubbarna. Ställ i kylen 1-2 timmar.
Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa grädde i en annan skål och vänd ner i mascarponen.
Blanda amaretto och koncentrerad flädersaft i en djup tallrik. Doppa hälften av kexen en i taget, hastigt i amarettoblandningen på den sockrade sidan och lägg de med vätskan nedåt i en form.
Fördela hälften av mascarponekrämen över kexen och ringla över hälften av jordgubbskompotten. Upprepa en gång till och ringla sist jorgubbskompotten snyggt på toppen.
Täck över formen med plastfolie och ställ i kylen minst 6 timmar eller över natten.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?