Jordnöts- och ingefärskakor

Jordnöts- och ingefärskakor

cirka 40 stycken
Jordnöts- och ingefärskakor. En småkaka fylld med massor av goda saker, vit choklad, jordnötter, jordnötssmör, ingefära och muscovadosocker. Mums!
Jordnöts- och ingefärskakor
Betyg (0st)

Ingredienser

150 g vit choklad
125 g osaltade jordnötter
50 g syltad ingefära
100 g smör eller margarin
50 g sött jordnötssmör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hacka chokladen i små bitar och blanda den med jordnötterna. Hacka ingefäran fint. Rör matfettet, jordnötssmör, socker och ägg till en porös smet. Blanda i mjöl, bakpulver, ingefära och hälften av choklad- och jordnötsblandningen i smeten. Rulla kulor och doppa dem i resten av choklad- och jordnötsblandningen. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175 °C i cirka 13 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;