Jordnötsbräck

Jordnötsbräck är lätt att göra och svårt att sluta äta. En hård knäck med jordnötter och choklad. Alla kommer älska detta godis i jul.

ca 30 bitar

ca 1 timme

Betyg (3 st)

Ingredienser

2 dl salta jordnötter
2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Dekoration
150 g mörk choklad
jordnötter

Instruktioner

Hacka jordnötter och ställ åt sidan.

Koka upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka till 145°C och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt jordnötter men spara 1/2 dl till dekoration.

Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den. Låt stelna.

Hacka och smält choklad över ett vattenbad och bred ut över kolan. Strö över resten av jordnötterna.

Låt stelna helt och bryt sedan i bitar och servera.

Tips!
Självklart kan du byta ut jordnötterna i bräcket till andra salta favoritnötter, t ex pistage eller cashew.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.