4 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1 äggula
Marängsmet
2 äggvitor
3/4 dl Dansukker Brun Farin Strö
2 tsk pepparkakskryddor
Blanda mjöl och florsocker i en skål. Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela med en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg. Ställ i kylskåp i minst 1/2 timme. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd i sockret och kryddorna.
Kavla ut degen till en platta cirka 50 x 30 cm. Bre marängsmeten över plattan. Rulla samman. Ställ i frysen i cirka 1/2 timme så att kakrullen blir riktigt kall. Sätt ugnen på 160 °C. Skär rullen i drygt 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Receptet är framtaget av