Julkaffe

4 portioner

Betyg (33 st)

Ingredienser

2 päron
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

6 msk bryggmalet kaffe
2 krm mald kardemumma
2 krm mald koriander
8 dl vatten

8 cl Gammeldansk
1 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Instruktioner

Skala, halvera och kärna ur päronen. Skär dem i bitar, cirka 1 x 1 cm. Blanda päronbitarna och sirap i en kastrull och koka päronen mjuka. Fördela i fyra glas. Lägg kaffe och kryddor i ett bryggfilter och brygg kaffet. Vispa grädden till fast skum. Häll 2 cl gammeldansk i varje glas och häll därefter på kaffet. Toppa med en klick vispad grädde. Ringla över sirap.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.