Julkyssar

Julkyssar, små fina kakor som du kan slå in och ge bort i jul. Spröda småkakor doppade i finhackade hasselnötter. Toppa julkyssarna med en chokladkräm.

40 stycken

Betyg (31 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/4 dl vetemjöl

Garnering
1 äggvita
100 g finhackade hasselnötter

Topping
100 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
1 msk Dansukker Glykossirap

Instruktioner

Börja med att hacka nötterna fint. Arbeta samman ingredienserna till degen. Ta upp degen på arbetsbänken och dela degen i 40 bitar. Forma runda kakor som penslas med äggvita och sedan doppas i nöthacket. Gör en fördjupning mitt i varje kaka. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält samman ingredienserna till toppingen i en skål över vattenbad. Låt svalna innan blandningen vispas med elvisp. Klicka eller spritsa ut toppar på kakorna. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.