Kanelbullar, utan gluten, mjölk & soja - Recept

Kanelbullar, utan gluten, mjölk & soja

18 st
Härliga kanelbullar som passar för alla – utan gluten, laktos, mjölk och soja.
Kanelbullar, utan gluten, mjölk & soja
Betyg (5st)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl fingervarmt vatten 37°
  • 1 ägg
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g margarin (mjölkfritt, mjukt)
  • 500 g semper fin mix

Fyllning

  • 100 g margarin (mjölkfritt, mjukt)
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 tsk kanel

Garnering

  • 1/2 ägg (uppvispat)
  • Dansukker Pärlsocker

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt ägg, socker, salt, margarinet i klickar och det mesta av mjölmixen. Spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Bearbeta till en smidig deg.

3. Mjöla bakbordet med mjölmixen, ta upp degen och dela i två delar. Platta ut varje del med händerna till en avlång kaka.

4. Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred på de båda delarna. Rulla luftigt ihop degen till två rullar. Dela varje rulle i 9 bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt jäsa under plastfolie i ca 50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Recept: Hembakningsrådet


;