Kanelbulle-Pinnbröd - Recept

Kanelbulle-Pinnbröd

16 stycken ca 40 minuter
Kanelbulle-Pinnbröd, blir det lyxigare ute i naturen? Njut av ett nygräddat pinnbröd med smak av kanelbulle. Härlig fika efter grillningen.
Kanelbulle-Pinnbröd
Betyg (57st)

Ingredienser

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 4 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
  • 7 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma

Kanelfyllning

  • 50 g smör
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 tsk kanel

Dekoration

  • Dansukker Pärlsocker

Förbered degen till pinnbrödet hemma och ta med i en påse. Blanda ihop alla ingredienser till pinnbrödet i en bunke. Arbeta degen jämn.

Gör fyllningen. Smält smör och tillsätt socker och kanel. Arbeta in fyllningen i degen och tillsätt lite extra vetemjöl så att degen inte blir för kladdig.

Ta med degen ut. Dela degen i 16 bitar och rulla ut bitarna till längder mellan dina händer. Snurra längderna runt pinnar. Strö på pärlsocker om du vill och grilla pinnbrödet.

Vill du göra pinnbröden i ugnen kan du snurralängderna till snäckor och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen på 200°C, varmluft.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;