Ingredienser
50 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl mjölk
4 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
Kanelfyllning
50 g smör
1 dl Dansukker Farinsocker
2 tsk kanel
Dekoration
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Förbered degen till pinnbrödet hemma och ta med i en påse. Blanda ihop alla ingredienser till pinnbrödet i en bunke. Arbeta degen jämn.
Gör fyllningen. Smält smör och tillsätt socker och kanel. Arbeta in fyllningen i degen och tillsätt lite extra vetemjöl så att degen inte blir för kladdig.
Ta med degen ut. Dela degen i 16 bitar och rulla ut bitarna till längder mellan dina händer. Snurra längderna runt pinnar. Strö på pärlsocker om du vill och grilla pinnbrödet.
Vill du göra pinnbröden i ugnen kan du snurralängderna till snäckor och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen på 200°C, varmluft.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.