Kanelbulle-Pinnbröd

Kanelbulle-Pinnbröd, blir det lyxigare ute i naturen? Njut av ett nygräddat pinnbröd med smak av kanelbulle. Härlig fika efter grillningen.

16 stycken

PT40M

ca 40 minuter

Betyg (173 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl mjölk
4 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Kanelfyllning
50 g smör
1 dl Dansukker Farinsocker
2 tsk kanel

Dekoration
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Förbered degen till pinnbrödet hemma och ta med i en påse. Blanda ihop alla ingredienser till pinnbrödet i en bunke. Arbeta degen jämn.

Gör fyllningen. Smält smör och tillsätt socker och kanel. Arbeta in fyllningen i degen och tillsätt lite extra vetemjöl så att degen inte blir för kladdig.

Ta med degen ut. Dela degen i 16 bitar och rulla ut bitarna till längder mellan dina händer. Snurra längderna runt pinnar. Strö på pärlsocker om du vill och grilla pinnbrödet.

Vill du göra pinnbröden i ugnen kan du snurralängderna till snäckor och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen på 200°C, varmluft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.