Kanelbulle-Pinnbröd

Kanelbulle-Pinnbröd, blir det lyxigare ute i naturen? Njut av ett nygräddat pinnbröd med smak av kanelbulle. Härlig fika efter grillningen.

16 stycken

ca 40 minuter

Betyg (71 st)

Ingredienser

50 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl mjölk
4 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma

Kanelfyllning
50 g smör
1 dl Dansukker Farinsocker
2 tsk kanel

Dekoration
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Förbered degen till pinnbrödet hemma och ta med i en påse. Blanda ihop alla ingredienser till pinnbrödet i en bunke. Arbeta degen jämn.

Gör fyllningen. Smält smör och tillsätt socker och kanel. Arbeta in fyllningen i degen och tillsätt lite extra vetemjöl så att degen inte blir för kladdig.

Ta med degen ut. Dela degen i 16 bitar och rulla ut bitarna till längder mellan dina händer. Snurra längderna runt pinnar. Strö på pärlsocker om du vill och grilla pinnbrödet.

Vill du göra pinnbröden i ugnen kan du snurralängderna till snäckor och grädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen på 200°C, varmluft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.