Kanelbullebanankaka

Kanelbullebanankaka, en riktigt saftig kaka med smak av kanelbulle. Vill du ta din banankaka till en helt ny nivå borde du testa detta recept.

Ca 15 bitar

Ca 1 timme, 20 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

Banankaka
3 bananer
3 ägg
1 3/4 dl rapsolja
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
2 tsk kardemumma

Kanelbulleripple
30 g smör
2 tsk kanel
3 msk Dansukker Brun Farin Strö

Till formen
olja

Garnering
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Mixa banan, ägg och olja och tillsätt socker.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och kardemumma i en bunke och vänd ner.

Smörj en springform, ca 24 cm i diameter eller en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja.

Gör kanelripplen. Smält smör och blanda i kanel och brun farin strö, rör ihop smeten.

Häll i hälften av smeten och strö över hälften av kanelbulleripplen. Häll över resten av smeten och toppa med resterande rippel. Gör lite mönster med en gaffel. Strö på pärlsockret.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.

Ta ut banankakan och låt den svalna i formen i ca 10 minuter. Lägg över kakan på ett galler och låt svalna helt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.