Kanelbullebanankaka - Recept

Kanelbullebanankaka

Ca 15 bitar Ca 1 timme, 20 minuter
Kanelbullebanankaka, en riktigt saftig kaka med smak av kanelbulle. Vill du ta din banankaka till en helt ny nivå borde du testa detta recept.
Kanelbullebanankaka
Betyg (1st)

Ingredienser

    Banankaka

    • 3 bananer
    • 3 ägg
    • 1 3/4 dl rapsolja
    • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3/4 tsk salt
    • 1 1/2 tsk kanel
    • 2 tsk kardemumma

    Kanelbulleripple

    • 30 g smör
    • 2 tsk kanel
    • 2 msk Dansukker Farinsocker

    Till formen

    • olja

    Garnering

    • Dansukker Pärlsocker

    Sätt ugnen på 180°C.

    Mixa banan, ägg och olja och tillsätt socker.

    Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, kanel och kardemumma i en bunke och vänd ner.

    Smörj en springform, ca 24 cm i diameter eller en brödform, ca 1,5 liter med rapsolja.

    Häll i hälften av smeten och strö över hälften av kanelbulleripplen. Häll över resten av smeten och toppa med resterande rippel. Gör lite mönster med en gaffel. Strö på pärlsockret.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, lägg över foliepapper.

    Ta ut banankakan och låt den svalna i formen i ca 10 minuter. Lägg över kakan på ett galler och låt svalna helt.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;