Kanelhjärtan

- Recept Clara Lidström
Ljuvliga småkakor med smak av kanel. Julbaka kanelhjärtan!

ca 40 stycken

Betyg (60 st)

Sätt betyg

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mjukt smör

Garnering
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk malen kanel

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner strösocker, vaniljsocker och sirap.

Skär smöret i små bitar. Lägg dem i bunken och knåda ihop till en deg med händerna.

Mjöla ett bakbord och kavla ut degen. Degen ska vara 4–5 mm tjock.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Ta fram ett kakmått och tryck ut kakor. Pilla bort degen runt kakorna. Lyft dem försiktigt med en stekspade och lägg på plåten.

Knåda ihop degen som blivit över. Kavla ut den och tryck ut fler kakor.

Blanda strösocker och kanel i en skål och strö över kakorna.

Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.