Kanelhjärtan - Recept

Kanelhjärtan

ca 40 stycken
Kanelhjärtan
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl Dansukker Strösocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 100 g mjukt smör

Garnering

  • 2 msk Dansukker Strösocker
  • 1 msk malen kanel

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner strösocker, vaniljsocker och sirap.

Skär smöret i små bitar. Lägg dem i bunken och knåda ihop till en deg med händerna.

Mjöla ett bakbord och kavla ut degen. Degen ska vara 4–5 mm tjock.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Ta fram ett kakmått och tryck ut kakor. Pilla bort degen runt kakorna. Lyft dem försiktigt med en stekspade och lägg på plåten.

Knåda ihop degen som blivit över. Kavla ut den och tryck ut fler kakor.

Blanda strösocker och kanel i en skål och strö över kakorna.

Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.


;