Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mjukt smör
Garnering
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk malen kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner strösocker, vaniljsocker och sirap.
Skär smöret i små bitar. Lägg dem i bunken och knåda ihop till en deg med händerna.
Mjöla ett bakbord och kavla ut degen. Degen ska vara 4–5 mm tjock.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Ta fram ett kakmått och tryck ut kakor. Pilla bort degen runt kakorna. Lyft dem försiktigt med en stekspade och lägg på plåten.
Knåda ihop degen som blivit över. Kavla ut den och tryck ut fler kakor.
Blanda strösocker och kanel i en skål och strö över kakorna.
Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.
- Recept Clara Lidström - UnderbaraClara
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!