Kanelhjärtan

ca 40 stycken

Betyg (0 st)

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mjukt smör

Garnering
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk malen kanel

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner strösocker, vaniljsocker och sirap.

Skär smöret i små bitar. Lägg dem i bunken och knåda ihop till en deg med händerna.

Mjöla ett bakbord och kavla ut degen. Degen ska vara 4–5 mm tjock.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Ta fram ett kakmått och tryck ut kakor. Pilla bort degen runt kakorna. Lyft dem försiktigt med en stekspade och lägg på plåten.

Knåda ihop degen som blivit över. Kavla ut den och tryck ut fler kakor.

Blanda strösocker och kanel i en skål och strö över kakorna.

Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.