Kanelhjärtan

- Recept Clara Lidström
Ljuvliga småkakor med smak av kanel. Julbaka kanelhjärtan!

ca 40 stycken

Betyg (3 st)

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mjukt smör

Garnering
2 msk Dansukker Strösocker
1 msk malen kanel

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner strösocker, vaniljsocker och sirap.

Skär smöret i små bitar. Lägg dem i bunken och knåda ihop till en deg med händerna.

Mjöla ett bakbord och kavla ut degen. Degen ska vara 4–5 mm tjock.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Ta fram ett kakmått och tryck ut kakor. Pilla bort degen runt kakorna. Lyft dem försiktigt med en stekspade och lägg på plåten.

Knåda ihop degen som blivit över. Kavla ut den och tryck ut fler kakor.

Blanda strösocker och kanel i en skål och strö över kakorna.

Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!