Kardemummabullar med rabarbersylt

Saftiga bullar med mycket smak av kardemumma. Dessa kardemummabullar i långpanna är fyllda med härlig, hemgjord rabarbersylt.

ca 12 bullar

PT2H
PT0M
Vetebröd

ca 2 timmar

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rabarbersylt
150 g rabarber 
50 g jordgubbar 
100 g Dansukker Syltsocker

Vetedeg
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, rumstempererat
75 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk stött kardemumma
6-7 dl vetemjöl
1/4 tsk salt

Kardemummafyllning
100 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma

Pensling
Ägg + salt + vatten

Övrigt
10 g smält smör

Kardemummasocker
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk stött kardemumma

Instruktioner

Börja med rabarbersylten. Skölj och hacka rabarber och jordgubbar till mindre bitar. Lägg i en kastrull med syltsocker och koka i 4-5 min. Låt stelna i kylen.

Gör vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt sirap, kardemumma, smör och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.

Gör under tiden kardemummafyllningen. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och kardemumma.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen. Rulla samman och skär till ca 12 bullar.

Placera bullarna med litet mellanrum i en bakform med bakplåtspapper, så att de jäser ihop. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 220 °C. Pensla bullarna med ägg som är uppvispat med lite salt och vatten. Spritsa rabarbersylt i varje bulle. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Smält smör och blanda ihop strösocker med stött kardemumma. Pensla bullarna med smöret och strö på kardemummasockret.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.