Ingredienser
Rabarbersylt
150 g rabarber
50 g jordgubbar
100 g Dansukker Syltsocker
Vetedeg
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, rumstempererat
75 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
1 tsk stött kardemumma
6-7 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
Kardemummafyllning
100 g smör, rumstempererat
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
Pensling
Ägg + salt + vatten
Övrigt
10 g smält smör
Kardemummasocker
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk stött kardemumma
Instruktioner
Börja med rabarbersylten. Skölj och hacka rabarber och jordgubbar till mindre bitar. Lägg i en kastrull med syltsocker och koka i 4-5 min. Låt stelna i kylen.
Gör vetedegen. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sirap, kardemumma, smör och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter.
Gör under tiden kardemummafyllningen. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och kardemumma.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen. Rulla samman och skär till ca 12 bullar.
Placera bullarna med litet mellanrum i en bakform med bakplåtspapper, så att de jäser ihop. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 220 °C. Pensla bullarna med ägg som är uppvispat med lite salt och vatten. Spritsa rabarbersylt i varje bulle. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
Smält smör och blanda ihop strösocker med stött kardemumma. Pensla bullarna med smöret och strö på kardemummasockret.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?