Fyllning
Muffins
Frosting
Garnering
Sätt ugnen på 175°C.
Börja med fyllningen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser förutom kokos. Rör om och häll sedan hälften av fyllningen i en skål. Tillsätt 1/2 dl kokos i skålen. Ställ båda åt sidan och låt svalna.
Gör muffinssmeten. Smält smör och ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken i smöret och vispa ner i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca 2/3 av formen. Klicka i lite fyllning med kokos i mitten av varje muffinsform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Ta ut från ugnen och låt muffinsarna svalna på galler.
Gör frostingen. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa ner den smälta chokladen och tillsätt fyllningen utan kokos. Vispa till en jämn smet. Ställ i kylen 10-15 min.
Spritsa frostingen på muffinsarna och strö över kokos.
Receptet är framtaget av