Ingredienser
Fyllning
75 g smör
3/4 dl kakao
1/2 dl kaffe
6 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl kokos
Muffins
150 g smör
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
Frosting
200 g mörk choklad
300 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Florsocker
halva fyllningen
Garnering
kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Börja med fyllningen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser förutom kokos. Rör om och häll sedan hälften av fyllningen i en skål. Tillsätt 1/2 dl kokos i skålen. Ställ båda åt sidan och låt svalna.
Gör muffinssmeten. Smält smör och ställ åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken i smöret och vispa ner i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca 2/3 av formen. Klicka i lite fyllning med kokos i mitten av varje muffinsform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Ta ut från ugnen och låt muffinsarna svalna på galler.
Gör frostingen. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa ner den smälta chokladen och tillsätt fyllningen utan kokos. Vispa till en jämn smet. Ställ i kylen 10-15 min.
Spritsa frostingen på muffinsarna och strö över kokos.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.