Kärleksmums-muffins

18 st. 1 tim.
Här kommer klassikern Kärleksmums i en ny tappning – som muffins! Våra kärleksmums-muffins har en söt fyllning med smak av kokos och dekoreras sedan med en frosting på mörk choklad.
Kärleksmums-muffins
Betyg: (26st)

Ingredienser

    Fyllning

    • 75 g smör
    • 3/4 dl kakao
    • 1/2 dl kaffe
    • 6 dl Dansukker Florsocker
    • 1/2 dl kokos

    Muffins

    • 150 g smör
    • 2 ägg
    • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 dl kakao
    • 2 tsk bakpulver
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 1 1/2 dl mjölk

    Frosting

    • 200 g mörk choklad
    • 300 g smör, rumstempererat
    • 2 dl Dansukker Florsocker
    • halva fyllningen

    Garnering

    • kokos

    Sätt ugnen på 175°C.

    Börja med fyllningen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser förutom kokos. Rör om och häll sedan hälften av fyllningen i en skål. Tillsätt 1/2 dl kokos i skålen. Ställ båda åt sidan och låt svalna.

    Gör muffinssmeten. Smält smör och ställ åt sidan för att svalna.

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken i smöret och vispa ner i smeten.

    Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.

    Fördela smeten i muffinsformar, fyll ca 2/3 av formen. Klicka i lite fyllning med kokos i mitten av varje muffinsform.

    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Ta ut från ugnen och låt muffinsarna svalna på galler.

    Gör frostingen. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Låt svalna.

    Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Vispa ner den smälta chokladen och tillsätt fyllningen utan kokos. Vispa till en jämn smet. Ställ i kylen 10-15 min.

    Spritsa frostingen på muffinsarna och strö över kokos.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker