Kärleksmumskakor - Recept

Kärleksmumskakor

Ca 40 stycken Ca 1,5 timme + 6 timmars vila
Kärleksmumskakor
Betyg (0st)

Ingredienser

    Kakdeg

    • 4 dl vetemjöl
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 dl kakao
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 150 g smör, rumstempererat
    • 1 ägg

    Ganache

    • 20 g espresso
    • 80 g vispgrädde
    • 15 g honung
    • 100 g ljus choklad
    • 75 g mörk choklad
    • 1 nypa salt

    Topping

    • 100 g kokos

    1.    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ägg och arbeta ihop allt till en deg.
    2.    Dela degen i 3 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rulla till tre rör, plasta in och ställ i kylen i 30 minuter.  
    3.    Sätt ugnen på 190 grader.
    4.    Skär skivor av rören och fördela ut dom över plåtarna. Grädda kakorna cirka 10 minuter.
    5.    Låt kakorna svalna.
    6.    Gör ganachen. Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30e sekund.
    7.    Smält samman honung och grädde och sjud upp.
    8.    Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt, rör runt.
    9.    Häll sist i smör och stavmixa tills allt är jämnt blandat. Kontaktplasta och låt ganachen sätta sig i rumstemperatur i ca 6 timmar.
    10.    Klicka eller skeda på ganache på kakans ena sida och doppa den i kokosen.
    11.    Repetera tills alla är klara.


    ;