Ingredienser
Kakdeg
4 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smör, rumstempererat
1 ägg
Ganache
1 1/2 msk espresso
80 g vispgrädde
15 g honung eller Dansukker Ljus Sirap
100 g ljus choklad
75 g mörk choklad
1 nypa salt
40 g salt, rumstempererat
Topping
100 g kokos
Instruktioner
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ägg och arbeta ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 3 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rulla till tre rör, plasta in och ställ i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 190 grader.
4. Skär skivor av rören och fördela ut dom över plåtarna. Grädda kakorna cirka 10 minuter.
5. Låt kakorna svalna.
6. Gör ganachen. Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30e sekund.
7. Smält samman honung och grädde och sjud upp.
8. Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt, rör runt.
9. Häll sist i smör och stavmixa tills allt är jämnt blandat. Kontaktplasta och låt ganachen sätta sig i rumstemperatur i ca 6 timmar.
10. Klicka eller skeda på ganache på kakans ena sida och doppa den i kokosen.
11. Repetera tills alla är klara.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.