Knäckebröd

10-12 stycken

Betyg (2 st)

Ingredienser

100 g surdeg
2 dl ljummet vatten
3 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1-2 tsk brödkrydda t ex anis
2 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl

1 dl sesamfrön
1 dl linfrön

Recept på surdeg hittar du här

Instruktioner

Lägg surdegen i en skål och tillsätt vattnet. Blanda i sirap, salt, brödkrydda och krosset. Tillsätt därefter råg- och vetemjöl och arbeta degen kraftigt. Täck över skålen och låt jäsa i 2 timmar. Sätt in en plåt mitt i ugnen och sätt ugnen på 250 °C. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till en längd som delas i bitar. Kavla ut varje bit till en kaka med en kruskavel. Strö över sesam- och linfrön och kavla in dem i kakan. Lyft över kakan på ett bakplåts-papper som läggs på den varma plåten i ugnen. Grädda i cirka 5 minuter. Låt svalna på galler. Förvara bröden torrt. Fröna kan uteslutas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.