Ingredienser
100 g surdeg
2 dl ljummet vatten
3 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1-2 tsk brödkrydda t ex anis
2 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
Recept på surdeg hittar du här
Instruktioner
Lägg surdegen i en skål och tillsätt vattnet. Blanda i sirap, salt, brödkrydda och krosset. Tillsätt därefter råg- och vetemjöl och arbeta degen kraftigt. Täck över skålen och låt jäsa i 2 timmar. Sätt in en plåt mitt i ugnen och sätt ugnen på 250 °C. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till en längd som delas i bitar. Kavla ut varje bit till en kaka med en kruskavel. Strö över sesam- och linfrön och kavla in dem i kakan. Lyft över kakan på ett bakplåts-papper som läggs på den varma plåten i ugnen. Grädda i cirka 5 minuter. Låt svalna på galler. Förvara bröden torrt. Fröna kan uteslutas.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.