Knäckebröd

10-12 stycken
Knäckebröd
Betyg: (0st)

Ingredienser

100 g surdeg
2 dl ljummet vatten
3 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1-2 tsk brödkrydda t ex anis
2 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl

1 dl sesamfrön
1 dl linfrön

Recept på surdeg hittar du här

Lägg surdegen i en skål och tillsätt vattnet. Blanda i sirap, salt, brödkrydda och krosset. Tillsätt därefter råg- och vetemjöl och arbeta degen kraftigt. Täck över skålen och låt jäsa i 2 timmar. Sätt in en plåt mitt i ugnen och sätt ugnen på 250 °C. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till en längd som delas i bitar. Kavla ut varje bit till en kaka med en kruskavel. Strö över sesam- och linfrön och kavla in dem i kakan. Lyft över kakan på ett bakplåts-papper som läggs på den varma plåten i ugnen. Grädda i cirka 5 minuter. Låt svalna på galler. Förvara bröden torrt. Fröna kan uteslutas.

Receptet är framtaget av

Dansukker