Knäckig rabarberpaj med muscovado

Knäckig rabarberpaj är sommarens godaste paj! Baka denna knäckiga paj på muscovadosocker och få en härlig smak av kola tillsammans med syrlig rabarber.

10 bitar

PT55M

ca 1 tim.

Betyg (7 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajdeg
1 dl rostad helt bovete
flingsalt
125 g smör
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
500 g rabarber
2 msk citronsaft
1 msk potatismjöl

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C.

Rosta bovete i en stekpanna någon minut. Tillsätt 2 nypor flingsalt, ställ åt sidan.

Smält smör och tillsätt muscovadorörsocker och sirap, rör till sockret löst sig. Tillsätt havregryn och vetemjöl. Rör till en jämn smet och ställ åt sidan.

Skölj och rensa rabarbern. Skär till mindre bitar och värm tillsammans med citronsaften i en kastrull tills de mjuknat lite. Smöra en rektangulär pajform, ca 12x35 cm, lägg rabarberna i botten, strö potatismjöl över och blanda runt lite.

Häll över pajdegen och strö över bovetet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Höj formen och grädda ytterligare 5 minuter. Servera med grädde eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.