Knäckig rabarberpaj med muscovado - Recept

Knäckig rabarberpaj med muscovado

10 bitar ca 1 tim.
Knäckig rabarberpaj är sommarens godaste paj! Baka denna knäckiga paj på muscovadosocker och få en härlig smak av kola tillsammans med syrlig rabarber.
Knäckig rabarberpaj med muscovado
Betyg (0st)

Ingredienser

    Pajdeg

    • 1 dl rostad helt bovete
    • flingsalt
    • 125 g smör
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
    • 2 dl havregryn
    • 1 1/2 dl vetemjöl

    Fyllning

    • 500 g rabarber
    • 2 msk citron
    • 1 msk potatismjöl

    Sätt ugnen på 150°C.

    Rosta bovete i en stekpanna någon minut. Tillsätt 2 nypor flingsalt, ställ åt sidan.

    Smält smör och tillsätt muscovadorörsocker och sirap, rör till sockret löst sig. Tillsätt havregryn och vetemjöl. Rör till en jämn smet och ställ åt sidan.

    Skölj och rensa rabarbern. Skär till mindre bitar och värm tillsammans med citron i en kastrull tills de mjuknat lite. Smöra en rektangulär pajform, ca 12x35 cm, lägg rabarberna i botten, strö potatismjöl över och blanda runt lite.

    Häll över pajdegen och strö över bovetet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Höj formen och grädda ytterligare 5 minuter. Servera med grädde eller glass.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;