Knaprig smulpaj

1 timme
Knaprig smulpaj
Betyg: (44st)

Ingredienser

  • Cirka 750 gram äpplen i tunna klyftor i en smord pajform.
  • 175 gram smör smältes, dras från värmen och får svalna lite.
  • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 msk grädde

Sätt ugnen på 175 °C.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner i det smälta smöret. Tillsätt sirap och grädde och häll över äpplena.

Grädda i cirka 30 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig. Servera med vaniljsås eller grädde. Denna äpplekaka är mycket lätt att göra och förödande god.

Recept Irma Stenberg, Perstorp