Ingredienser
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 g rumstempererat smör
1 tsk pepparkakskryddor
Fyllning
3 dl vispgrädde
175 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
rivet skal av en ekologisk apelsin
1 msk apelsinjuicekoncentrat
Garnering
200 g Marabou Apelsinkrokant
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en lätt smörad form, 18x25 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15-20 minuter.
Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka i cirka 20-30 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast. Häll kolasmeten över bottnen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Smält chokladen över vattenbad. Bred chokladen ovanpå kolan. Förvaras svalt. Skär i rutor vid serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.