Ingredienser
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 g rumstempererat smör
1 tsk pepparkakskryddor
Fyllning
3 dl vispgrädde
175 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
rivet skal av en ekologisk apelsin
1 msk apelsinjuicekoncentrat
Garnering
200 g Marabou Apelsinkrokant
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en lätt smörad form, 18x25 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15-20 minuter.
Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka i cirka 20-30 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast. Häll kolasmeten över bottnen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Smält chokladen över vattenbad. Bred chokladen ovanpå kolan. Förvaras svalt. Skär i rutor vid serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär
En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost
Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?